Avşar Maden Suyu Afyonkarahisar-Ankara istikameti üzerinde, İscehisar ilçe merkezine 3km. mesafede, Avşar mevkiindedir.
Avşar Maden Suyu hakkında ilk yazılı bilgi Türkiye çapında maden suyu ve kaplıcaların tetkiklerini yapan Prof. Dr. S. Calvi’nin 1940 yılında Türk Hıfzısıhha ve Tecrübi Biyoloji mecmuasının 3. sayısındadır. Bu yazıda Afyon’a dört saat mesafede Avşar Membaları’nın bulunduğundan bahsedilmektedir. Daha sonraki yıllarda Avşar Maden Suları ile ilgili birçok araştırma ve analiz yapılmış ve Avşar Maden Suyunun üstün vasıflara sahip olduğu belirtilmiştir. İncelemelerin yapıldığı Avşar Maden Suyu kaynağının, membanın etrafına dizilmiş taşlardan oluşan bir havuzdan yaklaşık 0,13/sn. debi ile kaynamakta olduğu Dr. M. Sadettin AYGEN tarafından yazılmış “Afyonkarahisar Kaplıcaları ve Maden Suları” isimli makalede belirtilmiştir.
Tarih boyunca sağlık amacı ile kullanılmış olan Avşar Maden Suyu, 2015 yılında Demirci Hacı Ömer Oğulları Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Şuayp Demirel İth. İhr. Taah. ve Tic. tarafından fabrika yatırımı başlatılarak, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan insanların faydasına sunulmuştur.
Toplam 300.000 m2 alan üzerine inşa edilen Avşar Maden Suyu fabrikası 2015 yılında yapılan ilk inşaatında 8.200 m2 üretim, 1.800 m2 idari bina olmak üzere 10.000 m2 kapalı alanda faaliyetine başlamıştır. 22 Ekim 2015 tarihinde Sağlık Bakanlığı’ndan alınan üretim izni ile Sade Maden Suyu üretimine başlayan Avşar Maden Suyu, Ocak 2016 da aromalı ürün üretimine de başlayarak ürün portföyünü genişletmiştir. 2015 yılında yapılan yatırımla 50.000 şişe / saat üretim kapasitene sahip olan Avşar Maden Suyu özellikle aromalı ürünlerde Ar-Ge çalışmaları ile geliştirilen yeni tat ve aromadaki ürünlerle hızla raflarda yerini almaya başlamıştır.
2021 yılında yapılan yeni yatırımla kapalı alan 18.000m2 ye çıkarılarak, 50.000 şişe/saat kapasiteli yeni üretim hattıyla toplam üretim kapasitesi saatte 100.000 şişeye ulaşmıştır.
Avşar Maden Suyu sahip olduğu üretim teknolojisi ile en hijyenik koşullarda tam otomasyonlu makinelerde el değmeden üretim yapmakta olup, standart ürün üretimi için gerekli kalite koşulları belirlenmiş ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve Helal Gıda belgelerine sahiptir.
Sade maden suyu üretimi ile faaliyete başlayan Avşar Maden Suyu Limon Aromalı, Elma Aromalı, Gazoz, Yeşil Elma Aromalı, Kivi & Limon Aromalı, Limon Aromalı C Plus, Mandalina Aromalı C Plus, Limonata, Düşes Armudu & Nektarin Aromalı, Mango & Ananas Aromalı, Karadut & Frenk Üzümü Aromalı, Tutku & Muz Aromalı, Karpuz & Çilek Aromalı, Karamiks ve Acai & Mürver Çiçeği Aromalı olmak üzere 16 farklı ürünle raflarda yerini almıştır.
2022 yılında yapılan Ar-ge Çalışmaları ile kaynağından çıktığı miktarda karbondioksit ihtiva eden Volkanik Sade Maden Suyu ile % 4 sirke içeriğine sahip olan Şeftali ve Karamürver aromalı ürün üretim gerçekleştirilmiş olup yakın zamanda tüketicilerimizin beğenisine sunulacaktır.
Farklı meyve aromalarını kombinasyonları ile tüketicilerimizin kısa sürede beğenisini kazanan aromalı maden sularımız şu anda Türkiye’de total aromalı ürün pazarında 2. Sırada yerini almıştır.
C vitamini içeren Limon Aromalı ve Mandalina Aromalı ürünlerle, ürünlerin fonksiyonelliği arttırılmaya başlanmış ve birçok ürüne farklı fonksiyonellikler kazandırılmıştır. Acai & Mürver Çiçeği aromalı ürüne ilave olarak C vitamini, D vitamini ve Çinko ilavesi yapılarak bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı bir özellik, Tutku & Muz aromalı üründe de Ginseng Ekstraktı ve B vitaminleri ilave edilerek ürüne fonksiyonellik kazandırılmıştır.